Uniós jogot sért a Stop Soros-törvény

POLITIKA
2021 november 16., 10:01
comments 5

Ellentétes az uniós joggal a Stop Soros-törvény, mondta ki kedden kihirdetett ítéletében az Európai Unió Bírósága, írja a hvg.hu. A jogszabályt, ami menedékkérelmek beadásáról szól, még 2018 nyarán fogadta el a magyar parlament. A magyar országgyűlés által használt tranzitország kifejezésről már korábban megállapította az Európai Bíróság, hogy ellentétes az európai és a nemzetközi joggal is. A mostani határozat ezt megerősítette, erre hivatkozással nem lehet elutasítani azt, hogy egy menedékkérelmet elbíráljanak. Ugyancsak kimondta az ítélet, hogy nem lehet korlátozni a menekültkérőket segítő civilszervezeteket munkájukban: például abban, hogy kapcsolatba lépjenek a menedékkérőkkel és jogaikról tájékoztatást adjanak nekik, segítsék őket a menekültügyi eljárás során, ismertessék velük a lehetőségeiket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt