Uniós jogot sért a Stop Soros-törvény

POLITIKA
2021 november 16., 10:01
comments 5

Ellentétes az uniós joggal a Stop Soros-törvény, mondta ki kedden kihirdetett ítéletében az Európai Unió Bírósága, írja a hvg.hu. A jogszabályt, ami menedékkérelmek beadásáról szól, még 2018 nyarán fogadta el a magyar parlament. A magyar országgyűlés által használt tranzitország kifejezésről már korábban megállapította az Európai Bíróság, hogy ellentétes az európai és a nemzetközi joggal is. A mostani határozat ezt megerősítette, erre hivatkozással nem lehet elutasítani azt, hogy egy menedékkérelmet elbíráljanak. Ugyancsak kimondta az ítélet, hogy nem lehet korlátozni a menekültkérőket segítő civilszervezeteket munkájukban: például abban, hogy kapcsolatba lépjenek a menedékkérőkkel és jogaikról tájékoztatást adjanak nekik, segítsék őket a menekültügyi eljárás során, ismertessék velük a lehetőségeiket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.