A Bors sunyulással vádolja Jakab Pétert, Jakab jogi lépéseket tesz

POLITIKA
2021 november 17., 09:10
comments 11

„Jakab Péter a hivatalos szerződések szerint Budapesten, a XI. kerületi Fraknó utcában bérel egy lakást évi közel 3 millióért, amelyet az Országgyűlés hivatala fizet” - írja a kormánypárti médiabirodalomhoz tartozó Bors. A lap szerint Jakabból kiábrándult jobbikosok keresték meg őket a lakásbérlést igazoló dokumentumokkal, és néhány részletet ki is tettek egy szerződésből, de semmi olyat, ami a dokumentumok hitelességét is igazolná.

A Bors munkatársai elmentek a Fraknó utcai lakáshoz is, amit szerintük Jakab bérel, de a ház gondnoka azt mondta, nem látta még ott a Jobbik elnökét, úgy tudja, hogy egy nő lakik a lakásban.

A Bors szerint tehát Jakab 3 millió forintot fizettet ki az Országgyűlés hivatalával egy panellakás bérletére, miközben nem is lakik az ingatlanban.

Megkeresésünkre Jakab Péter így reagált a Bors cikkére:

„Az Országgyűlés Hivatala minden vidéki képviselőnek biztosít munkavégzéshez a fővárosban lakást, így nekem is. A Hivatal 423.780 forintos keretet nyit meg erre, én ebből 239 ezer forintot használok fel, melyből egy negyedik emeleti, Fraknó utcai panellakást bérel nekem az Országgyűlés Hivatala. A lakás tulajdonosa nem ismerősöm, tudtommal budapesti lakos, aki az én beköltözésemmel egyidőben költözött el ingatlanból, és csak akkor megy be az ingatlanba, ha én nem tartózkodom Budapesten, de be kell engedni mondjuk a rovarirtót. A lakást csak én használom, és csak akkor, amikor a budapesti munkavégzésem indokolja, hisz azért fizeti a hivatal. Korábban a hivatal egy Etele úti panellakást bérelt nekem, ami a földszinten volt, innen költöztem fel a Fraknó utcai panellakás negyedik emeletére idén tavasszal. A tulajdonos tájékoztatása szerint a lakásban semmilyen cég nincs bejegyezve. Minden más, a fideszes propagandisták már megszokott meséje.

A hazugsággal szembeni jogi lépéseket természetesen megteszem.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.