A menekültek miatt nem árul több kajakot és kenut a Decathlon két észak-franciaországi városban

külföld
2021 november 17., 05:46
comments 3

A Decathlon kedden leállította a kajakok és kenuk eladását calais-i és Grande-Synthé-i üzleteiben, magyarázatuk szerint azért, mert az észak-franciaországi térségekből Nagy-Britanniába induló menekültek kajakokkal és kenukkal próbálnak átkelni a La Manche-csatornán.

A Decathlon sajtószolgálata ezzel együtt hangsúlyozta, hogy az általuk árult kajakok és kenuk alkalmatlanok arra, hogy azokkal átkeljenek a La Manche csatornán, és hogy aki mégis megpróbálja, az életét kockáztatja. Közleményükben ehhez hozzátették, hogy életmentő mellényeket, evezőket és hővédelmi eszközöket továbbra is értékesítenek. A Decathlon szerint a javaslat, hogy a kajakokat és kenukat vegyék ki a kínálatból, az érintett üzletektől érkezett.

photo_camera Menekültek személyes holmijai hevernek a gravelines-i strand homokdűnéin. Ezeket hagyják hátra azok, akik megpróbálnak átkelni a La Manche-csatornán. Fotó: SYLVAIN LEFEVRE/Hans Lucas via AFP

Péntek óta három menekültnek veszett nyoma, miután kajakokkal vágtak neki a veszélyes tengeri átkelésnek az Egyesült Királyságba. Nem sokkal korábban két sodródó kajakot találtak Calais partjainál, ahol két embert mentettek ki a vízből. November elején pedig közel háromszáz embert tartóztattak fel, miután kis csónakokkal próbáltak meg átkelni a La Manche-csatornán.

Kedden, a Decathlon közleményével egyidőben Gérald Darmanin francia belügyminiszter utasítására felszámolták az egyik legnagyobb menekülttábort az északkeleti Dunkerque Grande-Synthe nevű elővárosa közelében. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.