A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke saját zsebből fizeti, hogy kollégái megnézzék az Elkxrtukat

jótékonyság
2021 november 17., 10:54

Győrffy Balázs fideszes parlamenti képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke egy kollégáinak kiküldött emailben a Népszava szerint azt írta, legyenek a vendégei, és nézzék meg vele az Elkúrtuk című filmet december 9-én a budapesti Cinema City Allee moziban. Levele szerint a mozizáshoz regisztrálni kell november 19-ig.

photo_camera Győrffy Balázs Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A Népszava kérdéseire, hogy nem tart-e attól, hogy az agrárkamara tevékenysége emiatt pártpolitikai színezetet kap, és hogy mennyibe kerül a vetítés, és azt milyen forrásból fedezi, Győrffy a következőket válaszolta.

„Az Elk*rtuk című film vetítésére saját elhatározásomból, saját költségemre hívtam meg a kollégáimat. Egy mozi egyik termét kibéreltem, oda várom a kollégákat a vetítésre. A filmvetítésen természetesen nem kötelező a részvétel, semmiféle előnnyel vagy hátránnyal nem jár az, hogy valaki eljön rá vagy sem.” A Győrffy által bérelt moziterem bérleti díja 364 650 forint, tájékoztatása szerint ezt saját pénzéből, saját lakossági folyószámlájáról átutalva fizeti ki.

Válaszlevelében úgy fogalmazott, „senki előtt sem ismeretlenek politikai nézeteim, a világról alkotott képem, amely természetesen befolyásolja kulturális ízlésemet is, ezért esett erre a filmre a választásom”. Ehhez hozzátette még: „ahogy én, úgy bármelyik kollégám meghívhatja a többi munkatársát például egy sörre, egy pizzára vagy akár a lakodalmára is”.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.