Koronavírus-számok Magyarországon 5/17/2022
Elhunytak 0 Σ 46 343
Kórházban 0 Σ 1 015
Fertőzöttek 0 Σ 1 909 948
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Merkely Béla a központi ajánlással szembemenve Janssent kapott két Szputnyikra

2021 november 17., szerda 10:18
5

Merkely Béla az RTL Klub Reggeli című műsorában mondta el, hogy az eddigi két Szputnyik oltására megkapta a harmadikat is, a Semmelweis Egyetem rektora pedig a Janssent választotta, ami különösen izgalmas választás, miután a központi útmutatás szerint csak Pfizert, Modernát, Sinopharmot és Szputnyikot lehet adni Szputnyikra.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora arcképével és „Az oltás működik, Magyarország működik” feliratú egészségügyi, Covid-19 elleni oltást népszerűsítő kampányplakát a főváros IX. kerületében, az Üllői úton szeptember 18-án. Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Ennek ellenére nemrég Gulyás Gergely is Janssent kapott a két Szputnyikjára. Utóbbinak leginkább gyakorlati haszna van, mert ha valaki külföldre akar utazni, azt egy Janssennel már megteheti, míg a Pfizerből ehhez két oltás is szükséges.

A 24.hu cikkében emlékeztet arra, hogy korábban Merkely is azt mondta, nem javasolt a Szputnyikra Janssent oltani: „Az mRNS vakcina után jöhet vektorvakcina (például az egy dózisú Janssen), míg az AstraZenecát vagy Szputnyik V-t kapottaknak más típusú oltóanyagra van szükségük.”

Merkely az interjúban egyébként belengette a negyedik oltás lehetőségét is, legalábbis azt mondta, „ha kell a negyedik majd hat hónap múlva, azt is fel fogom venni”.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt