Merkely Béla a központi ajánlással szembemenve Janssent kapott két Szputnyikra

járvány
2021 november 17., 10:18
comments 5

Merkely Béla az RTL Klub Reggeli című műsorában mondta el, hogy az eddigi két Szputnyik oltására megkapta a harmadikat is, a Semmelweis Egyetem rektora pedig a Janssent választotta, ami különösen izgalmas választás, miután a központi útmutatás szerint csak Pfizert, Modernát, Sinopharmot és Szputnyikot lehet adni Szputnyikra.

photo_camera Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora arcképével és „Az oltás működik, Magyarország működik” feliratú egészségügyi, Covid-19 elleni oltást népszerűsítő kampányplakát a főváros IX. kerületében, az Üllői úton szeptember 18-án. Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Ennek ellenére nemrég Gulyás Gergely is Janssent kapott a két Szputnyikjára. Utóbbinak leginkább gyakorlati haszna van, mert ha valaki külföldre akar utazni, azt egy Janssennel már megteheti, míg a Pfizerből ehhez két oltás is szükséges.

A 24.hu cikkében emlékeztet arra, hogy korábban Merkely is azt mondta, nem javasolt a Szputnyikra Janssent oltani: „Az mRNS vakcina után jöhet vektorvakcina (például az egy dózisú Janssen), míg az AstraZenecát vagy Szputnyik V-t kapottaknak más típusú oltóanyagra van szükségük.”

Merkely az interjúban egyébként belengette a negyedik oltás lehetőségét is, legalábbis azt mondta, „ha kell a negyedik majd hat hónap múlva, azt is fel fogom venni”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.