Belógtak éjjel a Colosseumba sörözni, 800 euró lesz

november 18., csütörtök 12:13
2
Kutyaséta Covid idején a római Kolosszeum előtt Fotó: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

Két húszas éveit taposó amerikai turista hétfő hajnalban jó poénnak találta, hogy beosonnak a római Colosseumba, és elkortyolnak ott egy-egy sört.

A gond az, hogy a közel kétezer éves Colosseumba éjnek idején tilos a belépés, így amikor hajnalban észrevette őket az őr, ahogy ülnek az aréna lelátóján, riasztotta a rendőrséget.

A két fiatal, akit nem nevezett meg a hatóság, 800 eurós - nagyjából 290 ezer forintos - bírságot kapott az illegális behatolásért. Sörnek kicsit drága.

Nem ők az első turisták egyébként, akik nem bírnak magukkal az olasz fővárosban: augusztusban egy amerikai férfit és egy angol nőt 900 euróra büntettek meg, miután egy híres szökőkútban hancúroztak.


A Colosseumban elkövetett kihágások is viszonylag gyakoriak. 2014-ben egy orosz turistát 20 000 eurós bírsággal sújtottak, amiért az épület falába "K" betűt vésett.

2019-ben, miután egy német diák a falakba vésette a monogramját, Virginia Raggi akkori polgármester levélben kérte a város külföldi nagyköveteit, hogy ösztönözzék a látogatókat „polgári viselkedésre”. (BBC / CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt