Egy hét alatt 0,3 százalékkal nőtt országosan az átoltottság aránya

járvány
2021 november 18., 14:24

Az előzőhöz képest már nem négy hónapba, csak hét napba telt, hogy újabb oltottsági térképet tegyen közzé a kormány: eszerint ez idő alatt országosan 0,3 százalékponttal nőtt az oltottak aránya a 12 év feletti lakosságban. Továbbra sem konkretizálták, de valószínűleg a legalább egyszer oltottak arányáról van szó.

photo_camera Fotó: koronavirus.gov.hu

A trendek nem változtak múlt héthez képest. Az átoltottság továbbra is Pest megyében (74,2%), Fejér megyében (70,9%) és Budapesten (70,3%) a legmagasabb. A Dunántúlon magasabb az átoltottság, mint a Dunától keletre. A legalacsonyabb átoltottságú megyék Jász-Nagykun-Szolnok (60%), Borsod-Abaúj-Zemplén (62%) és Hajdú-Bihar (62,5%).

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, ahol a legalacsonyabb az arány, most annyi új fertőzött van lakosságarányosan, mint eddig egyetlen hullámban sem az összes megyét nézve.

link Forrás

A teljes lakosságban 62 százalék kapott legalább egy oltást, és 60 kettőt. A kormány kéri, hogy aki még nem oltatta be magát, az az Oltási akcióhéten, november 22-29. között tegye meg, hiszen ezalatt előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.