Gyújtogatással akarta megfélemlíteni az R. Kelly-ügy egyik tanúját, nyolc év börtönre ítélték

2021 november 18., csütörtök 16:22

Nyolc év börtönbüntetésre ítélték Michael Williamst, aki meg akart félemlíteni egy tanút, aki R. Kelly ellen tanúskodott. Az énekes pere szeptemberben zajlott, minden vádpontban bűnösnek találták, többek közt zsarolás és szexkereskedelem vádjában is.

2020 júniusában Williams elment a tanú floridai házához, és éjszaka, míg a nő a családjával a házban tartózkodott, felgyújtotta a nő apja által bérelt autót, ami a ház előtt állt. A nyomozók megtalálták a gyújtogatáshoz használt anyagot. Az Igazságügyi Minisztérium azt is közölte, hogy Williams online keresési előzményeiben olyan oldalakat találtak, melyekben különböző vegyianyagok robbanékonyságáról volt szó, valamint tanúk megfélemlítéséről és manipulációjáról, de arra is rákeresett, hogy az Egyesült Államok mely országokkal nem kötött kiadatási egyezményt.

R.Kelly a bíróságon egy 2019-es meghallgatáson. Fotó: JOSHUA LOTT/AFP

„Az áldozatok biztonságára vonatkozó fenyegetést soha nem fogjuk eltűrni” - mondta New York keleti kerületének ügyésze. A tanú ügyvédei szerint Williams azért követte el a gyújtogatást, hogy „megakadályozza az áldozat-tanú további együttműködését” a bírósággal. A nőt nem nevezték meg, de a közleménye szerint „a mentális állapota rettenetesen leromlott a félelem, a magánélet megsértése és az elszenvedett trauma miatt.” (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt