Kim Kardashian West segített Londonba repíteni az Afganisztánból elmenekült futball-utánpótlás női játékosait

külföld
2021 november 18., 18:34
comments 1

Csütörtökön megérkeztek Pakisztánból Londonba az Afganisztánból kimenekített futball-utánpótlás válogatott női játékosai, több mint 30 tinédzser lány és családjaik, összesen mintegy 130 ember. A repülőgép és az út költségeit teljes egészében Kim Kardashian West állta.

Az utánpótlás-csapat tagjai először Pakisztánba kerültek, és kaptak vízumot az Egyesült Királyságba, de hetekig nem volt repülőgép, amivel utazhattak volna. Végül a Tzedek Szövetség sietett segítségükre, ők vitték ki az utolsó ott élő zsidó férfit is Kabulból. A szervezet alapítója, Moshe Margaretten rabbi korábban már dolgozott együtt Kim Kardashiannel egy ügyön, ezért megkereste, hogy besegítene-e valamennyi pénzzel az afgán focistalányok útjába. Kardashian a beszélgetésük után egy órával megírta a rabbinak, hogy tokkal-vonóval kifizeti az utazás költségeit.

Kim Kardashian West
photo_camera Kim Kardashian West Fotó: ANGELA WEISS/AFP

A menekültek tíz napig lesznek karanténban, mielőtt új életet kezdenek Nagy-Britanniában. A Leeds United csapata felajánlotta, hogy támogatja a játékosokat.

Mivel a sport is olyan tevékenység, melyet a tálibok politikai szembeszegülésnek tartanak a nők részéről, az augusztusi hatalomátvételkor rengeteg afgán sportolónő menekült el. Az afgán női nemzeti futballválogatott tagjait Ausztrália evakuálta, az ifjúsági lánycsapat Portugáliába került. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.