Kitiltaná az autóforgalmat Erzsébetváros belső részéről Niedermüller Péter

2021 november 18., csütörtök 16:23
3

Niedermüller Péter megerősítette, hogy a VII. kerülti önkormányzat védett övezetté nyilvánítaná Belső-Erzsébetvárost, hogy 2022. július 1-től csak az ottlakók hajthassank be autóval. A polgármester az InfoRádiónak azt mondta, nagyjából a Klauzál tértől a Károly körútig terjedő zónáról van szó a Wesselényi és a Király utca között, de még nincs döntés a pontos területről.

Grafika: InfoRádió/Google

Ezután csak a területen lakók és az ottani vállalkozások, üzletek, éttermek működését biztosító áruszállítók hajthatnának be. A polgármester szerint az I. kerületben is van ilyen védett övezet.

Niedermüller úgy látja, az Erzsébetvárosi Önkormányzat önmagában nem tudja ezt megvalósítani, csak akkor, ha van egy intenzív tárgyalássorozat, aminek a végén közösen kialakítanak egy parkolási és forgalomcsillapítási rendet. Ezért tárgyalnak a fővárossal, a BKK-val, a Budapest Közúttal és a szomszédos kerületekkel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt