Kitiltaná az autóforgalmat Erzsébetváros belső részéről Niedermüller Péter

Budapest
2021 november 18., 16:23
comments 3

Niedermüller Péter megerősítette, hogy a VII. kerülti önkormányzat védett övezetté nyilvánítaná Belső-Erzsébetvárost, hogy 2022. július 1-től csak az ottlakók hajthassank be autóval. A polgármester az InfoRádiónak azt mondta, nagyjából a Klauzál tértől a Károly körútig terjedő zónáról van szó a Wesselényi és a Király utca között, de még nincs döntés a pontos területről.

photo_camera Grafika: InfoRádió/Google

Ezután csak a területen lakók és az ottani vállalkozások, üzletek, éttermek működését biztosító áruszállítók hajthatnának be. A polgármester szerint az I. kerületben is van ilyen védett övezet.

Niedermüller úgy látja, az Erzsébetvárosi Önkormányzat önmagában nem tudja ezt megvalósítani, csak akkor, ha van egy intenzív tárgyalássorozat, aminek a végén közösen kialakítanak egy parkolási és forgalomcsillapítási rendet. Ezért tárgyalnak a fővárossal, a BKK-val, a Budapest Közúttal és a szomszédos kerületekkel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.