Nem engedélyezett adalékanyagokat tartalmazott Norbi mézhelyettesítő szirupja, a Nébih kivonta a forgalomból

gasztronómia
2021 november 18., 19:49
comments 6

Nem engedélyezett adalékanyagokat tartalmazott a Vitacool Prémium Kft.-nél készülő, Norbi Update Keto Mézédes - Mézhelyettesítő szirup, édesítőszerekkel elnevezésű termék, ezért a hatóság elrendelte a forgalomból való kivonását és visszahívását a fogyasztóktól - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

photo_camera Forrás: Norbi Update/Facebook

A laboratóriumi vizsgálatok alapján a Norbi Update Keto Mézédes - Mézhelyettesítő szirup nem engedélyezett adalékanyagokat tartalmaz (tejsav, kálium-szorbát, nátrium-benzoát, amik közül a kálium-szorbát és a nátrium-benzoát tartósítószerek nagy mennyiségben vannak jelen), valamint a termék a jelölésen feltüntetett értékhez képest tűréshatár feletti mennyiségben tartalmaz szénhidrátot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.