Nem engedélyezett adalékanyagokat tartalmazott Norbi mézhelyettesítő szirupja, a Nébih kivonta a forgalomból

gasztronómia
2021 november 18., 19:49
comments 6

Nem engedélyezett adalékanyagokat tartalmazott a Vitacool Prémium Kft.-nél készülő, Norbi Update Keto Mézédes - Mézhelyettesítő szirup, édesítőszerekkel elnevezésű termék, ezért a hatóság elrendelte a forgalomból való kivonását és visszahívását a fogyasztóktól - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

photo_camera Forrás: Norbi Update/Facebook

A laboratóriumi vizsgálatok alapján a Norbi Update Keto Mézédes - Mézhelyettesítő szirup nem engedélyezett adalékanyagokat tartalmaz (tejsav, kálium-szorbát, nátrium-benzoát, amik közül a kálium-szorbát és a nátrium-benzoát tartósítószerek nagy mennyiségben vannak jelen), valamint a termék a jelölésen feltüntetett értékhez képest tűréshatár feletti mennyiségben tartalmaz szénhidrátot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt