73 év után küldték vissza a könyvtárba a kikölcsönzött regényt Skóciában

idióta rekordok
2021 november 19., 13:46

A különös esetről a Dunfermline Carnegie Library & Galleries számolt be a hivatalos közösségi oldalán, amiből aztán a UPI készített nemzetközi érdeklődésre számot tartó hírt. Donna Dewar, a könyvtár munkatársa írta le az esetet, miszerint Rupert Hughes Stately timber című regényét 1948-ban kölcsönözték ki, most pedig egy lezárt borítékban küldték vissza, mellékelve egy mindent megmagyarázó kísérőlevelet. E szerint a visszaküldő személy apja vette magához a kötetet 73 évvel ezelőtt, visszavinni azonban elfelejtette. Majd nemrégiben meghalt, és a személyes holmijának rendezése közben talált rá a lánya az idő vasfoga által némiképp megtépázott tárgyra. Dewar szerint egy ilyen hosszadalmas késlekedés után 2847 fontos bírságot kellene fizetni, ezt azonban az örökösök megússzák, mivel nemrégiben az a döntés született, hogy nem sarcolnak meg senkit, mert hátha úgy nem félnek majd visszavinni az olvasók a náluk ragadt könyveket.

photo_camera Könyvtári könyv kísérőlevéllel Fotó: Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.