Egy év alatt 480 milliárd forint állami megrendelést kapott egy takarítócég

2021 november 19., péntek 10:33
6

Miközben Szíjj László Duna Aszfaltja csak 104 milliárdig jutott, a B+N Referencia Zrt. az elmúlt egy évben 480 milliárd forintnyi megbízást kapott az államtól, írja a G7.

A cégben 2009-ben jelent meg Kis-Szölgyémi Ferenc üzlettársként az erős kormányzati kapcsolatokkal rendelkező Tombor András, akiről azóta Habony Árpád azt állította, hogy 20 millió forint kölcsönt kapott tőle. Tombor azóta kiszállt a cégből, ami aztán Simicska Lajos közelébe, majd teljes egészében Kis-Szölgyémihez került. Azóta folyamatosan növekedett, de a mostani ugrás példátlan.

A B+N Referencia Zrt. takarítói Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Nemcsak takarítanak és fertőtlenítenek, hanem felújítanak, javítanak, karbantartanak, kártevőt irtanak, kertészkednek és parkot is fenntartanak. Az Alkotmányvédelmi Hivataltól a Postán át a NAV-ig egy sor állami szervnek, cégnek dolgoztak a 2020-as adatok alapján, akárcsak Mészáros Lőrinc cégének, sőt még a fővárosi vagyonkezelőnek is.

A cég állítása szerint bevételeiknek csak 41 százaléka érkezik az államtól.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt