Jeff Bezos szerint az emberek távoli bolygókon fognak lakni, és úgy járogatnak majd vissza a Földre, mint a turisták

november 19., péntek 17:39
12

Az Amazon óriáscég volt elnök-vezérigazgatója, a Blue Origin magán űripari vállalat alapítója, a világ második leggazdagabb embere szerint ő és a világ más szupergazdagjai hamarosan meg fogják találni a módját annak, hogy az ember "bolygóközi fajjá" válva különböző planétákon lakhasson. Erről egy washingtoni űrkutatási fórumon beszélt Jeff Bezos.

Azt mondta, idővel emberek milliói fognak a Földről az űrbe költözni. Az emberek többsége – vagy legalábbis nagy része – űrbéli kolóniákon fog születni, élni és dolgozni, a világűrt mondhatja majd otthonának, és "talán úgy fognak látogatóba érkezni a Földre, mint most mi a Yellowstone Nemzeti Parkba". "Világűrbe költöző és ott dolgozó emberek milliói, ez a Blue Origin víziója" – jelentette ki.

Bezos arról beszélt a washingtoni Nemzeti Katedrálisban tartott fórumon, hogy becslése szerint a Föld legfeljebb 10 milliárd embert tud eltartani, a népességnövekedésre pedig az lehet a megoldás, ha az űrben keresünk több helyet. A Naprendszer akár egybillió embert is eltarthat, vélte. Hozzátette, a Blue Origin a környezetkárosító iparágak világűrbe telepítésére összpontosít, hogy meg lehessen menteni a Földet a pusztulástól.

Egy nappal korábban egy előadásában a másik nagy fantaszta, Elon Musk is arról beszélt, hogy az emberiségnek mihamarabb be kell népesíteni más bolygókat is, köztük a Marsot. Ehhez például az ő űripari cége, a SpaceX gyártana nagyüzemi módon hatalmas utas- és teherszállító űrhajókat. (via MTI)

Elrepült a Blue Origin New Shepard rakétája Fotó: MARIO TAMA/Getty Images via AFP

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt