Az osztrák médiahatóság tanácsadó testületének tagja lett Rozgonyi Krisztina, a Nemzeti Hírközlési Hatóság volt elnöke

Média
2021 november 20., 12:57
comments 6

Az osztrák médiahatóság, a KommAustria egyik legnagyobb médiatámogatási alapjának tanácsadó testületébe kérte fel tagnak Rozgonyi Krisztinát, a Nemzeti Hírközlési Hatóság korábbi elnökét - írja a Kreatív. Rozgonyi három évig tölti majd be a posztot az öt fős testületben, amely a közszolgálati műsortámogatásokról dönt kereskedelmi médiumok esetében, és egyben ellenőrzi a 23 millió euró támogatás elköltését.

A jogász végzettségű médiaszakember 2004 és 2010 között dolgozott a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál, végül annak elnökeként. 2010 és 2015 között a főleg médiaszabadsággal foglalkozó projektek tagjaként dolgozott Szerbiában és Közép-Ázsiában, hat éve pedig családjával Bécsbe költözött, ahol az Universität Wien-en tanít és kutat.

„Az én kinevezésem olyan, mintha a magyar médiahatóságba egy észt szakembert neveznének ki, ez a nagyfokú bizalom az igazi megtiszteltetés ebben a felkérésben” – mondta Rozgonyi Krisztina a Kreatívnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.