Az osztrák médiahatóság tanácsadó testületének tagja lett Rozgonyi Krisztina, a Nemzeti Hírközlési Hatóság volt elnöke

2021 november 20., szombat 12:57
6

Az osztrák médiahatóság, a KommAustria egyik legnagyobb médiatámogatási alapjának tanácsadó testületébe kérte fel tagnak Rozgonyi Krisztinát, a Nemzeti Hírközlési Hatóság korábbi elnökét - írja a Kreatív. Rozgonyi három évig tölti majd be a posztot az öt fős testületben, amely a közszolgálati műsortámogatásokról dönt kereskedelmi médiumok esetében, és egyben ellenőrzi a 23 millió euró támogatás elköltését.

A jogász végzettségű médiaszakember 2004 és 2010 között dolgozott a Nemzeti Hírközlési Hatóságnál, végül annak elnökeként. 2010 és 2015 között a főleg médiaszabadsággal foglalkozó projektek tagjaként dolgozott Szerbiában és Közép-Ázsiában, hat éve pedig családjával Bécsbe költözött, ahol az Universität Wien-en tanít és kutat.

„Az én kinevezésem olyan, mintha a magyar médiahatóságba egy észt szakembert neveznének ki, ez a nagyfokú bizalom az igazi megtiszteltetés ebben a felkérésben” – mondta Rozgonyi Krisztina a Kreatívnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt