50-80 símaszkos, pajszerrel felszerelkezett ember rohant le egy amerikai luxus ruhaboltot

külföld
2021 november 21., 16:32
comments 9

Szemtanúk szerint 50-80 kapucnis, símaszkos, pajszerekkel érkező ember tört be egy Nordstrom boltba a kaliforniai Walnut Creek egyik bevásárlóutcájában. A helyi rendőrség szerint a Broadway Plaza nevű szabadtéri bevásárlóközpontban lévő bolt egyik eladójára paprikaspray-t fújtak a maszkosok, két másikat pedig megütöttek, rajtuk kívül senkinek sem esett baja. A támadók ruhákat vittek el.

A maszkosok nagyjából 25 autóval érkeztek, és a bevásárlóutcát teljesen elzárva álltak meg a kocsikkal, majd berohantak a boltba.

link Forrás

Benn összeszedték a ruhákat (egyelőre nem tudni, pontosan miből mennyit vittek el), aztán elhajtottak.

A helyi rendőrég szerint eddig 3 embert vettek őrizetbe az esettel összefüggésben. Kettőt rögtön a rablás után, egyet pedig később. A helyszínen őrizetbe vett maszkosok egyikénél még lőfegyver is volt, ezért ő súlyosabb vádakkal néz szembe, mint a társai. A rendőrség szerint az eset nincs kapcsolatban az Egyesült Államok több városában a napokban kitört tüntetésekkel, melyek résztvevői a Kyle Rittenhouse ügyében hozott felmentő ítélet miatt vonultak utcára. (NBC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.