Donáth Anna a Momentum új elnöke

2021 november 21., vasárnap 17:51
18

„A Momentum Mozgalom a mai napon megtartotta elnökségi tisztújító küldöttgyűlését. A küldöttek döntésének értelmében a Momentum következő elnöke Donáth Anna lesz” - áll a Momentum közleményében. „Donáth Anna 2016 óta a Momentum oszlopos tagja, 2018-tól 2020-ig a párt alelnöke volt, 2019 májusa óta pedig a párt Európai Parlamenti képviselője.”

A Momentum azután tartott tisztújító küldöttgyűlést, hogy a korábbi elnök, Fekete-Győr András az ellenzéki előválasztás után távozott a posztról. Fekete-Győrt azért váltották le, mert az előválasztáson csak a szavazatok 3,39 százalékát kapta meg a miniszterelnök-jelöltek versenyében, miközben a párt egyébként kifejezetten jól szerepelt a képviselőjelöltek versenyében.

A tisztújításon Donáth Anna mellett Orosz Anna XI. kerületi alpolgármester és képviselőjelölt, valamint Hollai Gábor, a XVI. kerület önkormányzati képviselője indult az elnöki posztért. Orosz volt a Momentum ügyvivő elnöke Fekete-Győr távozása után.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt