Márki-Zay sem tartja indokoltnak a kötelező oltás bevezetését

járvány
2021 november 21., 18:19
comments 33

„A kötelező oltással én is óvatos vagyok” - mondta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere és ellenzéki miniszterelnök-jelölt az RTL Híradónak. A politikus az oltás viszonylag széleskörű elutasítottsága miatt nem követné Ausztriát, ahol a napokban bejelentették, Európában elsőként kötelezővé teszik a koronavírus elleni oltás felvételét.

„Magyarországon széles körben, általánosan kötelezővé tenni a védőoltást azért nem látom indokoltnak, mert egyelőre Magyarországon, most még a távolságtartással maszkviseléssel, lezárásokkal, fertőtlenítéssel sokkal jobban lehetne védekezni a vírus terjedése ellen.”

Egyelőre a hódmezővásárhelyi városházán sem vezették be a kötelező oltást, mert Márki-Zay szerint fontosabb, hogy mindenki maga dönthessen az egészségét érintő kérdésekben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.