Csak délig 51 ezer vakcinát adtak be az oltási akcióhét első napján

járvány
2021 november 22., 14:48
comments 8

Sikeresen indult az oltási akcióhét, délig az ország oltóhelyein 51 ezer koronavírus elleni oltást adtak be, közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára. György István tájékoztatása szerint a beadott oltásokból

  • 42 ezer harmadik,
  • mintegy 7 ezer első,
  • a többi második oltás.

Ötféle oltóanyaggal oltanak, ezek mindegyike elérhető az oltóhelyeken. Az államtitkár megjegyezte,

a hétfőn délig beadott mintegy 7 ezer első oltás az elmúlt másfél-két hónap napi teljesítményének a sokszorosa.

Az oltási akcióhét alatt az oltakozni vágyókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják. Vasárnapig nem kell előzetesen időpontot foglalni, időpontra bejelentkezni, regisztrálni.

42 ezer harmadik oltással már valószínű, hogy a legsikeresebb nap lesz oltási szempontból a mai. Az eddigi csúcs 69 ezer oltás volt a harmadikból, de ezt a számot pénteken és hétvégén érte el a magyar oltási program, nem egy nap alatt. Heti átlagot tekintve a napi csúcs 35 ezer körül mozgott. Ábránkon az első, második és harmadik oltások hétnapos mozgóátlaga szerepel:

További adatok a járvánnyal kapcsolatban, a 444 adatoldalán találhatók. (444/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.