Egyetlen mondattal értékelte az emberi erőforrások minisztériuma a 10 éves a TAO-rendszert

sport
2021 november 22., 17:49
comments 2

Tízéves a TAO-rendszer, közel ezer milliárd forint ment így sportklubokhoz. Az évforduló apropóján kérdezte meg az ATV Híradója az Emmit arról, hogy hogyan értékelik a programot. Hiába a hatalmas összeg, a tárca egyetlen mondattal válaszolt:

„A TAO-rendszer nagy mértékben járult hozzá a hazai utánpótlás és versenysport eredményességéhez, valamint a magyarországi sportlétesítmények fejlesztéséhez ezáltal pedig közvetetten és közvetlenül is az iskolai és a diáksport minőségének javulásához.”

A 24.hu szedte össze a TAO-program elmúlt tíz évének számait:

2011 óta összesen 923 milliárd forint ment sportszövetségeknek és -egyesületeknek a nyereséges cégek társasági adójából.

A legtöbb pénzt a foci kapta: 91,3 milliárd jutott az MLSZ-nek, 265,4 milliárd a kluboknak. A TAO-rendszer legsikeresebb pénzgyűjtője

az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, tíz év alatt 36,3 milliárd forintot húztak be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.