Egyetlen mondattal értékelte az emberi erőforrások minisztériuma a 10 éves a TAO-rendszert

november 22., hétfő 17:49
3

Tízéves a TAO-rendszer, közel ezer milliárd forint ment így sportklubokhoz. Az évforduló apropóján kérdezte meg az ATV Híradója az Emmit arról, hogy hogyan értékelik a programot. Hiába a hatalmas összeg, a tárca egyetlen mondattal válaszolt:

„A TAO-rendszer nagy mértékben járult hozzá a hazai utánpótlás és versenysport eredményességéhez, valamint a magyarországi sportlétesítmények fejlesztéséhez ezáltal pedig közvetetten és közvetlenül is az iskolai és a diáksport minőségének javulásához.”

A 24.hu szedte össze a TAO-program elmúlt tíz évének számait:

2011 óta összesen 923 milliárd forint ment sportszövetségeknek és -egyesületeknek a nyereséges cégek társasági adójából.

A legtöbb pénzt a foci kapta: 91,3 milliárd jutott az MLSZ-nek, 265,4 milliárd a kluboknak. A TAO-rendszer legsikeresebb pénzgyűjtője

az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, tíz év alatt 36,3 milliárd forintot húztak be.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt