Történelmi mélyponton volt a forint, 370 fölött járt az euró árfolyama

gazdaság
2021 november 22., 11:01
comments 4

Hétfő délelőtt folytatódott a forint múlt héten elkezdődött gyengülése, és új negatív rekord született: az euró árfolyama átmenetileg a 370 forintos határt is átlépte, és a 370,24 lett a legmagasabb valaha rögzített árfolyam.

A Portfólió cikke szerint azóta az árfolyam visszapattant, és dél körül 369 forint környékén zajlik a kereskedés.

A zuhanást a hvg.hu-nak Trippon Mariann, a CIB Bank vezető elemzője többek között azzal indokolta, hogy a nemzetközi hangulat se kedvez a forintnak, mivel erősödik a dollár az euróval szemben. Itthon pedig látszik, hogy gyorsul az infláció, és az MNB ugyan visszavezette a kettős kamatrendszert a múlt heti döntésével, ami rugalmasságot biztosít a jegybanknak, a piacokat ugyanakkor elbizonytalaníthatja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt