45-en meghaltak egy buszbalesetben Bulgáriában

baleset
2021 november 23., 05:27

Legalább 45 utasa meghalt annak az észak-macedón busznak, ami lángra kapott Bulgáriában kedden hajnalban. A BTV nevű bolgár televíziónak nyilatkozó belügyminiszter, Nikolai Nikolov tájékoztatása szerint már vizsgálják, hogy a jármű egy műszaki hiba miatt gyulladt ki, és ezután hajtott le a pályáról, vagy előbb balesetezett, és amiatt keletkezett tűz.

photo_camera Fotó: DIMITAR KYOSEMARLIEV/AFP

A baleset a Szófiát Blagoevgraddal összekötő A3-as autópályán történt. Az áldozatok többsége a Bulgáriával szomszédos Észak-Macedóniából utazott, és gyermekek is voltak köztük. Összesen 52 utasa volt a busznak, hét embert égési sérülésekkel vittek kórházba Szófiába.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.