Aggódik a székelyek alacsony átoltottsága miatt Barabási Albert-László

járvány
2021 november 23., 12:14
comments 2

„Először is büszkék lehetünk arra, hogy a székelyföldi régióban eleinte kevés fertőzött volt. Tavaly decemberben oda kellett figyelni egymásra, maszkot kellett hordani, így a legalacsonyabb fertőzöttségi adatokkal rendelkezett a régió. Most pedig, amikor van megoldás a problémára, ami működik, azt a legjobb barátaim, ismerőseim, az általam tisztelt emberek nem hajlandók elfogadni” - mondta Barabási Albert-László Csíkszeredában a székelyhon.ro cikke szerint.

photo_camera Barabási Albert-László Fotó: MTA/Szigeti Tamas

Ezzel arra utalt a világhírű hálózatkutató, aki maga is Csíkkarcfalván született, hogy a székelyföldi megyék Románia legrosszabb átoltottsági adataival rendelkeznek.

Maros megyében 46 százalék, Hargita megyében 34,7, Kovásznán pedig mindössze 28,5 százalék az átoltottság aránya.„Ennek ára van: aki nem éli túl, annak a gyerekei, unokái nem születnek meg, és mi egy kis nemzet vagyunk itt, Székelyföldön” - mondta Barabási.

(via 24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.