Benkő: A magyar nép 163 ütközetben, csatában, forradalomban volt érintett, ezek közül 90-et megnyert

POLITIKA
2021 november 23., 20:20
comments 10

Magyarország a katonai kihívások, az instabil államokból érkező fenyegetések középpontjában áll - fogalmazott a honvédelmi miniszter kedden várpalotai lakossági fórumán.

Benkő Tibor azt mondta, hogy nagy jelentősége van a 2017-ben indított haderőfejlesztési programnak a biztonsági környezet gyors változása miatt.

Olyan hadseregre van szükség, amely képes a magyar emberek biztonságát elkötelezetten szolgálni. Míg 1989-ben 155 ezer volt a honvédség létszáma, addig 2007-re 23 950 főre csappant - mondta.

photo_camera A miniszter Várpalotán Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Benkó szerint Magyarország NATO-csatlakozásának időszakában - túlértékelve és félreértelmezve a szövetség által nyújtott védelmet és biztonságot - úgy vélték, csökkenteni lehet a honvédégre fordított pénzt. 2004-ben megszűnt a sorkatonai szolgálat, a honvédség nem rendelkezett hadköteles tartalékosállománnyal, ezt a folyamatot meg kellett állítani, a honvédséget meg kellett erősíteni - mondta.

Végül pedig ledobta az atombombát a hallgatóságra: elmondta, hogy a történelem során a magyar nép 163 ütközetben, csatában, forradalomban volt érintett, ezek közül 90-et megnyert. Ez is bizonyítja, hogy vannak értékeink, van mit védeni. Korszerű hadseregre van szükség, elkötelezett katonákkal. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt