Koronavírus-számok Magyarországon 11/26/2021
Elhunytak + 162 Σ 33 866
Kórházban + 55 Σ 6 913
Fertőzöttek + 11 871 Σ 1 068 888
Tesztek + 49 296 Σ 8 298 820
Oltottak + 15 282 Σ 6 087 474
A legújabb trendek

Decembertől csak védettségi igazolvánnyal mehetnek be a szülők az iskolákba

november 23., kedd 5:21
5

Szigorítják az iskolákba a belépés rendjét december elsejétől, derült ki abból a Kásler Miklós által jegyzett határozatból, amit a Telex ismert meg az Oktatási Hivatal levele alapján. Ebben az Oktatási Hivatal azt közölte az iskolaigazgatókkal, hogy december elejétől ha egy szülőnek vagy a gyereket kísérő személynek nem lesz védettségi igazolványa, akkor csak egy kijelölt pontig mehet be az iskola területére.

„A gyermeket illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be.”

– áll a lap birtokába került levélben. Az Emmi határozata kitér arra is, hogy a tanároktól, diákoktól, iskolai dolgozóktól nem kérnek védettségi igazolványt, ugyanakkor minden, az iskolába belépő külsős személynek érvényes védettségi dokumentummal kell majd rendelkeznie. Kivételt csak azok képezhetnek, akik „a köznevelési intézmény ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan esemény” következményeinek elhárítását végzik.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt