Decembertől csak védettségi igazolvánnyal mehetnek be a szülők az iskolákba

járvány
2021 november 23., 05:21
comments 5

Szigorítják az iskolákba a belépés rendjét december elsejétől, derült ki abból a Kásler Miklós által jegyzett határozatból, amit a Telex ismert meg az Oktatási Hivatal levele alapján. Ebben az Oktatási Hivatal azt közölte az iskolaigazgatókkal, hogy december elejétől ha egy szülőnek vagy a gyereket kísérő személynek nem lesz védettségi igazolványa, akkor csak egy kijelölt pontig mehet be az iskola területére.

„A gyermeket illetve a tanulót köznevelési intézménybe kísérő vagy onnan hazakísérő egy fő nagykorú személy a koronavírus elleni védettségének igazolása nélkül a köznevelési intézmény területére a köznevelési intézmény vezetője által meghatározott pontig léphet be.”

– áll a lap birtokába került levélben. Az Emmi határozata kitér arra is, hogy a tanároktól, diákoktól, iskolai dolgozóktól nem kérnek védettségi igazolványt, ugyanakkor minden, az iskolába belépő külsős személynek érvényes védettségi dokumentummal kell majd rendelkeznie. Kivételt csak azok képezhetnek, akik „a köznevelési intézmény ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan esemény” következményeinek elhárítását végzik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.