Dollár-százmilliós kárpótlást kapnak a parklandi iskolai lövöldözés túlélői és az áldozatok családjai

külföld
2021 november 23., 05:58

„Tudom, hogy fel fog robbanni. Attól tartok, hogy beoson egy iskolába és szétlövi” - szó szerint ezt mondta egy nő az FBI forróvonalán Nikolas Cruzról. A 19 éves ámokfutó hat héttel később pontosan azt tette, amire a hatóságot figyelmeztették.

2018 február 14-én bement a floridai Marjory Stoneman Douglas gimnáziumba, és ott lelőtt 17 embert. Ez az eset lett az Egyesült Államok történetének legvéresebb iskolai lövöldözése.

Hamvazószerdán borult el Nikolas Cruz elméje végleg.
photo_camera Hamvazószerdán borult el Nikolas Cruz elméje végleg. Fotó: Joel Auerbach/AP

Később kiderült, hogy 23 alkalommal jelentették be a hatóságoknak, hogy a 17 embert lemészárló floridai lövöldözővel baj van, azok mégsem léptek semmit. Negyven család ezért beperelte az államot gondatlanság miatt. Januárban kezdődött volna a tárgyalás az ügyben, ám az Igazságügyi Minisztérium végül peren kívül megállapodott a családokkal. 130 millió dollárt kapnak az államtól.

(New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.