Egységesen kiáll az ellenzék a kormánylapokban lejáratott Jakab Péter mellett

POLITIKA
2021 november 23., 19:45
Jakab Péter, a Jobbik elnöke
photo_camera Jakab Péter, a Jobbik elnöke Fotó: Halász Júlia

Közös közleményben tiltakoznak az ellenzéki pártok a Jobbik-elnök Jakab Péter ellen indított lejárató kampány ellen.

Jakab pert indított a Bors ellen azok után, hogy a kormánypárti bulvárlap felvételekre és fényképekre hivatkozva házasságtöréssel vádolta meg, miután a politikus és kabinetfőnöke egyszerre érkeztek meg, majd távoztak egy házból.

A kormánypárti média ezután több cikkben támadta Jakabot azért is, mert állítólag másnak adja ki a lakását, amit az Országgyűlés Hivatala a számára bérel. A politikus emiatt is feljelentéseket tett.

Erre válaszul kedd délután az ellenzéki pártok egyenként és közösen is közleményt juttattak el az MTI-hez.

„Mi, az egységes ellenzék képviselői megannyi mindent elviseltünk már és elviselünk az Orbán-rezsim aljas, hazug hatalomgyakorlásával szemben, ám van egy vörös vonal: ezt akkor húzzuk meg, amikor az állami pénzből fizetett, politikailag támogatott propagandasajtó kreált ügyekkel átlépi a magánszféra határait. Most ez történt. Tiltakozunk a Jobbik elnökét, Jakab Pétert ért támadások ellen, egyúttal felszólítjuk a közéleti pitbullként használt (úgynevezett) sajtótermékeket: hagyjanak fel a tényeket nélkülöző, nemtelen, lejárató tartalmak készítésével!” - írja közösen a Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Jobbik és az LMP.

Magyarország 2021-ben minden elemében autokratikus rendszerű országgá vált, amelyben az uralkodó osztállyal szemben álló szereplők gyűlölt, elpusztítandó ellenséggé váltak - állítják a pártok, akik szerint a hatalom ma már az '50-es éveket idéző eszközökkel és módszerekkel figyeli meg és igyekszik besározni politikai ellenfeleit, amit mutat az is, hogy a kormány kész bevetni ennek érdekében a terror- és bűncselekmények megelőzésére kifejlesztett Pegasus-kémszoftvert is.

„Ebből elég! Mi, az egységes ellenzék képviselői a leghatározottabban rögzítjük: minden eszközzel fellépünk ez ellen, és a leghatározottabban kiállunk politikusaink és családjaik védelmében. (...) Jövőre, a kormányváltás után elszámoltatjuk a hatalom embereit, és elszámolunk minden aljas, mocskos, korrupt üggyel, hogy felépíthessünk egy igazságos, tisztességes, szolidáris, zöld Magyarországot!” - zárul az összes ellenzéki párt által szignált közlemény.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.