Füvet kezd árulni az Uber

külföld
2021 november 23., 8:01
comments 1

Megtette első lépését az egyre nagyobbra növő marihuána-piac felé az Uber, írja a BBC, miután az Uber Eats néhány felhasználója hamarosan füves termékeket is rendelhet az applikáció segítségével. Egyelőre csak a kanadai Ontario városában, ahol kísérleti jelleggel a Tokyo Smoke nevű marihuána-kereskedő termékeit rendelhetik meg.

A vállalat nem válaszolt a lap megkeresésére azzal kapcsolatban, hogy más városokba, illetve országokba is tervezik-e kiterjeszteni a szolgáltatást. Kanada marihuánapiacát tavaly 4 milliárd dollárosra becsülték, és az előrejelzések szerint 2026-ra 6,7 milliárdosra nőhet.

photo_camera Fotó: FRANCK BESSIERE/Hans Lucas via AFP

Az Uber sajátos megoldást volt kénytelen választani a piacra lépéshez, mivel Kanadában 2018-ban regisztrálták a fű fogyasztását és vásárlását, de szállítani még mindig tilos, ezért a felhasználók az applikáció segítségével leadhatják a rendelést, de utána személyesen kell elbattyogniuk az összekészített pakkért.

A lap cikke megjegyzi, hogy az Uber már egy ideje köröz a fűbiznisz körül, áprilisban a vállalat vezérigazgatója, Dara Khosrowshahi arról beszélt, hogy az Uber elgondolkozna a házhoz szállítás lehetőségén, amint az amerikai törvények ezt lehetővé tennék.

A BBC megjegyzi, hogy Kanadában ugyan három évvel ezelőtt legalizálták a fűfogyasztást, de a kereskedelem jelentős része még mindig illegális szereplők kezében van, és a kormány változtatni akar ezen. Az Uber elmondása szerint a most született megállapodásnak hála a fogyasztók biztonságos, legális füvet vásárolhatnak majd, ami szintén az illegális kereskedők elleni fellépés eszköze lehet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt