Kemenesi szerint oltás nélkül 14-szer nagyobb eséllyel lehet végzetes a koronavírus-fertőzés

járvány
2021 november 23., 14:21
comments 6

„A lényeg számokban: Oltás hiányában 14x eséllyel lehet végzetes kimenetelű a fertőzés és 5.8x eséllyel kaphatjuk el a betegséget” - írja Kemenesi Gábor biológus, víruskutató a Facebookon. A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusa és az egyetemen működő Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai laboratóriumának munkatársa posztjában arra szerette volna felhívni az emberek figyelmét, hogy mindenképp érdemes felvenniük a koronavírus elleni védőoltást.

Kemenesi ehhez amerikai járványügyi statisztikákat böngészett, az USA Betegségmegelőzési és Járványügyi Központja ugyanis részletes adatokat tesz közzé a járvánnyal kapcsolatban.

Kemenesi szerint az amerikai adatokon nem látszik az sem, hogy a természetes immunitás erősebb lenne, mint az oltással szerzett, de ha esetlen ugyanolyan hatásos a kettő, a természetes immunitás megszerzéséhez akkor is át kell esni a fertőzésen, ami az emberek kisebb csoportjánál ugyan, de kockázatos lehet.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.