Valamiért annyira kell vigyázni Kásler Miklósra, hogy rendőröket költöztettek egy lakókocsiba a miniszter házához

bűnügy
2021 november 23., 09:32
comments 10

Kásler Miklós erőforrás-miniszter budakeszi háza előtt egy luxus lakóbusz parkol hetek óta. A Népszava azt írja, rendőrök használják, akik éjjel-nappal vigyáznak Kásler házára. A cikkben képeket is lehet látni a lakókocsiról.

Nyáron tűntek fel először a rendőrök a miniszter otthonánál. Előbb hagyományos rendőrautókból figyelték a környéket, nemrég pedig lecserélték őket egy lakóbuszra.

A Népszava az ORFK-t is megkérdezte, hogy miért van szükség ekkora védelemre. A főkapitányság pedig válaszolt is:

,,Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.”

Eszerint tehát Kásler büntetőeljárással érintett személy, ám, hogy sértettként védelemet vagy gyanúsítottként házi őrizetet rendeltek el vele kapcsolatban, a közleményből nem derül ki, írja a lap.Kásler egy másik, sárvári házába májusban betörtek.

Frissítés 18.06: az EMMI néhány órával a Népszava cikke után közleményt adott ki, és ez alapján Káslert alighanem megfenyegethették, ezért indokolt a rendőri védelem a házánál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.