Életveszélyes fenyegetések miatt lehet szükség Kásler Miklós rendőri védelmére

november 23., kedd 17:05
9
Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Feldúlt közleményben reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) kedden, azok után, hogy a Népszava megírta, állandó rendőri felügyelettel őrzik Kásler Miklós otthonát a hatóságok. A hírről a 444-en is beszámoltunk.

A minisztériumot két dolog bosszantotta fel. Egyrészt az, hogy a napilap szerint a miniszter házát korábban hagyományos járőrautóval figyelték meg, ám ezt nemrég lecserélték, és Káslert azóta „luxus-titkos lakóbuszból őrzik”.

Kifogásolták továbbá a felvetését annak, hogy Káslert esetleg azért is őrizhetik, mert elkövetett valamit. A Népszava azért vetette fel ennek lehetőségét, mert az ORFK számukra megküldött válasza alapján ez nem volt egyértelmű. Ezt írta a lapnak a rendőrség: ,,Miniszter úr személyi védelmét a Készenléti Rendőrség saját állományával és saját tulajdonú járművekkel végzi a büntetőeljárással összefüggésben személyi védelemben részesíthető személyekről és a személyi védelem ellátásának szabályairól szóló rendelet alapján. További részletekről a rendőrség nem adhat tájékoztatást.”

Az EMMI szerint az ellenzéki média rosszindulatúan félremagyarázta a helyzetet, és tiszteletlenül is járt el, amennyiben „egy nemzetközileg is elismert orvos professzor miniszterről van szó, aki (...) heroikus küzdelmet vezet a koronavírus világjárvánnyal szemben.”

„Az ellenzéki média inkább azokkal foglalkozzon, akik miatt a miniszter és családja kénytelen elszenvedni azokat a méltatlan támadásokat, amelyek nem riadnak meg attól sem, hogy egy köztiszteletben álló kormánytagot életveszélyesen megfenyegetnek”

- szólt a minisztérium tanácsa az újságíróknak, azaz Káslert minden bizonnyal megfenyegethették, ezért kapott rendőri védelmet.

A minisztérium szerint az ellenzéki sajtónak a megtévesztő információk közlése helyett az oltakozás egyéni, családi és társadalmi szintű fontosságára kéne felhívnia a figyelmet.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy a Népszava kereste a Központi Nyomozó Főügyészséget, de nem kaptak az ügyben felvilágosítást, és kereste az EMMI-t is az ügy tisztázása végett, de a lap szerint hónapok óta nem kaptak választ Kásler titkárságától.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt