Halálra ítélhettek egy férfit, mert becsempészte Észak-Koreába a Squid Game-et

2021 november 24., szerda 19:11
9

Állítólag halálra ítéltek egy férfit Észak-Koreában, miután pendrive-on becsempészte Kim Dzsongun diktatúrájába a Netflix rekordnézettségű sorozatát, a Squid Game-et Kínából, ahol egyébként szintén nem elérhető – írta meg a Radio Free Asia, ami szerint a hatóságokat az vezette el a férfihoz, hogy középiskolás diákokat kaptak azon, hogy a sorozatot nézik.

Kim Dzsongun 2015. június 16-án. Fotó: KCNA via KNS/AFP

A csempészt golyó általi halálra, a sorozatot az iskolába bevivő diákokat pedig börtönbüntetésre ítélték. A Radio Free Asia azt írta: „A diák, aki a meghajtót megvette, életfogytiglani börtönbüntetést kapott, míg hat másikat, akik megnézték a sorozatot, 5 év kényszermunkára ítéltek, az érintett tanárokat és iskolai dolgozókat pedig elbocsátották, és távoli bányákban kell majd dolgozniuk.”

Észak-Korea 2020 decemberében hozta meg a „reakciós gondolkodás és kultúra felszámolásáról” szóló törvényt, ami megtiltja kulturális anyagok, például filmek, színdarabok, zenék és könyvek bevitelét és terjesztését az országban. Ez elsősorban a Dél-Koreából és az Egyesült Államokból származó hírek és anyagok terjedésének akadályozását célozza, és büntetik azokat, akik ilyesmit terjesztenek vagy fogyasztanak. A hírek szerint áprilisban nyilvánosan kivégeztek egy férfit, aki dél-koreai anyagokat tartalmazó pendrive-okat és CD-ket árult. (RFA)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt