Két látványos ábra az oltás fontosságáról

eu
2021 november 24., 17:16

Az Európai Bizottság megosztott egy ábrát, amin az látható, hogy az egyes EU-s tagországokban hány százalékos az átoltottság, illetve ugyanott egy 2 hetes periódusban 1 millió főre vetítve hány halálos áldozatot szedett a járvány. Nyilván egyéb körülmények (például szigorítási intézkedések) is befolyásolják, hogy hány halott van, mindenesetre jól látszik, hogy ahol magasabb az átoltottság, ott jóval kevesebb a halott.

link Forrás

Az alábbi, lengyelországi ábra pedig azt mutatja, hogy miután a Covid-fertőzések gyorsan emelkedtek az elmúlt hetekben, a többlethalálozás azokon a keleti megyékben volt a legmagasabb, ahol a legalacsonyabb az átoltottság. Ezzel szemben tavaly, amikor még nem voltak oltások, a többlethalálozás egyenletesen oszlott el az egész országban.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.