Márki-Zay: Gattyán György az ellenzéki szavazók megosztására törekszik

POLITIKA
2021 november 24., 19:21
comments 55

Lehet, hogy Gattyán György őszintén hisz a harmadik út lehetőségében, de az is lehet, hogy ezek mögött a kezdeményezések mögött a Fidesz áll. Mindenkit arra biztatok, hogy aki a kormány leváltásában érdekelt, az mindenképpen a közös ellenzéki listára és a közös ellenzéki jelöltre szavazzon - nyilatkozta a RTL Klubnak Márki-Zay Péter.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint nyilvánvaló, hogy a szavazatok megosztása a Fidesz érdeke, ezért minden ellenzéki szavazót arra kért, hogy a közös ellenzéki jelölteket támogassák, ne a Mi Hazánk Mozgalmat, ne a Kutyapártot, és ne Gattyán Györgyöt. Márki-Zay szerint aki az ellenzéki előválasztás után jelentkezik, mindenféle legitimitás és múlt nélkül, az óhatatlan, hogy az ellenzéki szavazók megosztására törekszik. Azt reméli, hogy a fideszes szavazókat fogja megosztani.

A csatorna úgy tudja, hogy az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje szerdán Csányi Sándorral, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójával is találkozott.

Gattyán György párttá alakítaná a mozgalmát és elindulna a 2022-es parlamenti választáson - ezt jelentette be Friderikusz Sándor podcastjában a szexkamera-iparágon meggazdagodott milliárdos. Az interjút csütörtökön közli majd Friderikusz Youtube-csatornája, az előzetesből viszont már meg lehet tudni, hogy Gattyán végeztetett kutatásokat, ezek alapján pedig úgy látja, lehet esélye a választáson, mert sokan úgy gondolják, hogy "mindegy, hogy ki, csak ne a két múlt közül kelljen választani". Ebből a milliárdos úgy látja, hogy papírforma szerint akár nyerni is lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.