Székesfehérvár fideszes polgármestere levélben kéri a kormányt, hogy legyen önkormányzati rezsicsökkentés

POLITIKA
2021 november 24., 18:22
comments 11

Cser-Palkovics András a Facebookon jelentette be, hogy levélben kéri a kormánytól: tegye lehetővé a közüzemi szolgáltatóknak, hogy rögzített áron, azaz az egyetemes szolgáltatás keretében kapjanak áramot és gázt.

Székesfehérvár fideszes polgármestere azt írta, a piaci árak a nemzetközi folyamatok miatt „brutális mértékben szálltak el az elmúlt időszakban, a többletköltséget pedig a mi esetünkben a SZÉPHŐ-nek, a Fejérvíznek, a Depóniának, egyébként pedig az ország területén működő minden önkormányzati tulajdonban lévő közszolgáltató cégnek ki kell gazdálkodnia, vagy pedig tulajdonosként az önkormányzatnak kellene állnia a számlát”.

Cser-Palkovics ezért azt szeretné, hogy a kormány „legalább átmenetileg tegye lehetővé az önkormányzatok tulajdonában lévő közszolgáltató cégek számára is azt, hogy amennyiben nem tudják másként megoldani, úgy az egyetemes szolgáltatás keretében (tehát rögzített keretek és árak szerint) kaphassák meg a működésükhöz szükséges áramot és gázt”.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Friss hír, hogy a kormány a választási évre egy sor adót csökkentene tovább: a parlament elé kerülő javaslat csökkenti a munka közterheit, emeli a babakötvény utáni állami támogatást és 150 milliárd forinttal kevesebb adóbevételt hagy az önkormányzatoknak. (via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.