Kommunikál a kormány: arra a kérdésre, hogy miért hívták vissza a kazahsztáni nagykövetet, az a válasz, hogy visszahívták

POLITIKA
2021 november 25., 17:45
comments 6

Mesterházy Attila MSZP-s parlamenti képviselő írásbeli kérdést tett fel arról, hogy miért hívták haza egy év után Gálosfai Mihályt a nagyköveti posztjáról. A Szijjártó Péternek címzett kérdések így szóltak:

„A Magyar Közlönyben megjelent Gálosfai Mihály felmentéséről szóló rendelet, amely két okból meglepő. Egyrészt egy év után hazarendelték, másrészt nem ismerték el az általános szokások szerint az »érdemeit«. Azaz, munkája érdemtelen volt a kormány szerint. A korábbi nagyköveti botrányok fényében Kaleta-ügy, Bús-ügy az ilyen döntések nyilvános magyarázatra szorulnak, ezért kérdezem Miniszter Urat, hogy:
Miért hívták haza egy év után Gálosfai Mihályt a nagyköveti posztjáról?
Miért nem ismerték el a volt kazah nagykövet érdemeit a felmentésekor?”

Szijjártó helyett Magyar Levente parlamenti államtitkár válaszolt, ennyit:

„Gálosfai Mihály kormányzati szolgálati jogviszonyának megszüntetése folyamatban van, nur-szultáni külszolgálata 2021. október 11-én véget ért.”

Magyar Levente parlamenti államtitkár beszédet mond a kormány és a kaposvári Kométa 99 Élelmiszeripari Zrt. közötti stratégiai együttműködési megállapodást aláírásán a minisztériumban 2020. július 21-én.
photo_camera Magyar Levente parlamenti államtitkár beszédet mond a kormány és a kaposvári Kométa 99 Élelmiszeripari Zrt. közötti stratégiai együttműködési megállapodást aláírásán a minisztériumban 2020. július 21-én. Fotó: Szilva Tamás/KKM/MTI/MTVA

Tessék, még hogy a magyar kormánnyal nem lehet párbeszédet folytatni, csak kérdezni kell!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.