Kommunikál a kormány: arra a kérdésre, hogy miért hívták vissza a kazahsztáni nagykövetet, az a válasz, hogy visszahívták

2021 november 25., csütörtök 17:45
6

Mesterházy Attila MSZP-s parlamenti képviselő írásbeli kérdést tett fel arról, hogy miért hívták haza egy év után Gálosfai Mihályt a nagyköveti posztjáról. A Szijjártó Péternek címzett kérdések így szóltak:

„A Magyar Közlönyben megjelent Gálosfai Mihály felmentéséről szóló rendelet, amely két okból meglepő. Egyrészt egy év után hazarendelték, másrészt nem ismerték el az általános szokások szerint az »érdemeit«. Azaz, munkája érdemtelen volt a kormány szerint. A korábbi nagyköveti botrányok fényében Kaleta-ügy, Bús-ügy az ilyen döntések nyilvános magyarázatra szorulnak, ezért kérdezem Miniszter Urat, hogy:
Miért hívták haza egy év után Gálosfai Mihályt a nagyköveti posztjáról?
Miért nem ismerték el a volt kazah nagykövet érdemeit a felmentésekor?”

Szijjártó helyett Magyar Levente parlamenti államtitkár válaszolt, ennyit:

„Gálosfai Mihály kormányzati szolgálati jogviszonyának megszüntetése folyamatban van, nur-szultáni külszolgálata 2021. október 11-én véget ért.”

Magyar Levente parlamenti államtitkár beszédet mond a kormány és a kaposvári Kométa 99 Élelmiszeripari Zrt. közötti stratégiai együttműködési megállapodást aláírásán a minisztériumban 2020. július 21-én. Fotó: Szilva Tamás/KKM/MTI/MTVA

Tessék, még hogy a magyar kormánnyal nem lehet párbeszédet folytatni, csak kérdezni kell!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt