Polt Péter megszüntette az eljárást Mészáros Lőrinc környezetszennyező cégével szemben

2021 november 25., csütörtök 18:08
7

Polt Péter legfőbb ügyész megszüntette az eljárást Mészáros Lőrinc cégének környezetszennyezésével kapcsolatban, mondván, hogy időközben Mészáros megszüntette a környezetkárosító tevékenységét, számolt be Szél Bernadett a Facebook-oldalán.

Két évvel ezelőtt Szél Bernadett tett feljelentést, amiért a Mészároshoz tartozó VIRESOL Kft. telephelyéről „rendszeresen/folyamatosan történik tisztítatlan, magas szervesanyag koncentrációjú szennyvízkibocsátás”, ami 2019 júliusában tömeges halpusztulást, novemberben pedig emberek egészségét is veszélyeztető mérgesgáz-szennyezést okozott, amit a katasztrófavédelem is megerősített.

Szél Bernadett szerint a rendőrség egyszerűen bevárta, amíg Mészáros cége felhagy a szennyezéssel, majd lezárta az ügyet, amiről egyébként őt mint feljelentőt nem is tájékoztatták.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A képviselő a posztban arról is ír, hogy miközben a VIRESOL szennyezte a környezetet, hatalmas állami támogatásokat szakított le. 2020 novemberében az Egészségipari Támogatási Program keretében 406 millió forintot adott a kormány a cégnek kapacitásbővítésre. 2020 decemberében 1,3 milliárd vissza nem térítendő beruházási támogatást kapott a VIRESOL, amit az Átlátszó vett észre, majd idén májusban a Külügytől kapott 220 millió forintot a válságból való kilábalás címszó alatt. Emellett pedig szintén járványra való hivatkozással az Eximbanktól két részletben kapott 2,5 milliárdos kedvezményes kölcsönt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt