Polt Péter megszüntette az eljárást Mészáros Lőrinc környezetszennyező cégével szemben

gazdaság
2021 november 25., 18:08
comments 7

Polt Péter legfőbb ügyész megszüntette az eljárást Mészáros Lőrinc cégének környezetszennyezésével kapcsolatban, mondván, hogy időközben Mészáros megszüntette a környezetkárosító tevékenységét, számolt be Szél Bernadett a Facebook-oldalán.

Két évvel ezelőtt Szél Bernadett tett feljelentést, amiért a Mészároshoz tartozó VIRESOL Kft. telephelyéről „rendszeresen/folyamatosan történik tisztítatlan, magas szervesanyag koncentrációjú szennyvízkibocsátás”, ami 2019 júliusában tömeges halpusztulást, novemberben pedig emberek egészségét is veszélyeztető mérgesgáz-szennyezést okozott, amit a katasztrófavédelem is megerősített.

Szél Bernadett szerint a rendőrség egyszerűen bevárta, amíg Mészáros cége felhagy a szennyezéssel, majd lezárta az ügyet, amiről egyébként őt mint feljelentőt nem is tájékoztatták.

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

A képviselő a posztban arról is ír, hogy miközben a VIRESOL szennyezte a környezetet, hatalmas állami támogatásokat szakított le. 2020 novemberében az Egészségipari Támogatási Program keretében 406 millió forintot adott a kormány a cégnek kapacitásbővítésre. 2020 decemberében 1,3 milliárd vissza nem térítendő beruházási támogatást kapott a VIRESOL, amit az Átlátszó vett észre, majd idén májusban a Külügytől kapott 220 millió forintot a válságból való kilábalás címszó alatt. Emellett pedig szintén járványra való hivatkozással az Eximbanktól két részletben kapott 2,5 milliárdos kedvezményes kölcsönt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.