Tűz ütött ki egy szibériai szénbányában, egy ember meghalt, több tucatnyian a mélyben rekedtek

külföld
2021 november 25., 06:53
comments 1

Több tucat bányász rekedt a Lisztvjazsnaja szénbányában Oroszországban, a szibériai Kemerovo régióban, miután tűz ütött ki a bányában – közölték csütörtökön szibériai hatóságok. Szergej Civilev regionális kormányzó Telegram oldalán azt írta, egy ember meghalt, 43 pedig megsebesült, közülük kettő súlyos állapotban van.

Elkezdték az evakuálást, a bányában tartózkodó 285 munkásból eddig 236-ot hoztak a felszínre. Úgy tudni, számos munkás füstmérgezést kapott. (Reuters)

Bányászok a borzsinszkiji régióban. A kép illusztráció.
photo_camera Bányászok a borzsinszkiji régióban. A kép illusztráció. Fotó: EVGENY YEPANCHINTSEV/Sputnik via AFP


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.