Egy nembináris bölény miatt jelentette fel a Netflixet a Magyar Nemzet

tévé
2021 november 26., 19:21
comments 22

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) fordult a Magyar Nemzet, mert a Netflix egyik óvodásoknak készült meséjében van egy nembináris bölény: Fred.

A mese trailerében meg is lehet tekinteni Fredet:

link Forrás

Fred az első nembináris karakter egy olyan sorozatban, amely korhatár-besorolás nélkül nézhető. A sorozatban van egy olyan szereplő is, akinek két édesapja van.

Az NMHH azt válaszából kiderült, hogy nem tudják megállítani Fredet, mert a médiahatóság csak a magyar joghatóság alá tartozó ügyekben tud eljárni, a Netflix székhelye pedig Hollandiában van, ezért nem vonatkozik rá a magyar médiatörvény.

A rettegett LMBTQ érzékenyítés egyébként ezzel a párbeszéddel zajlik a sorozatban:

- Fred különben lány vagy fiú?
- Fogalmam sincs, ő simán csak Fred.
- Oké!

(Media1)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.