Több mint kétezerszer töltötte ki a Fidesz petícióját kamu adatokkal a Nerbot

INTERNET
2021 november 26., 08:51
comments 2

Tomanovics Gergely csütörtök este több élő közvetítést is elindított a Youtube-csatornáján arról, ahogy az általa írt algoritmus tömegesen tölti ki a Fidesz STOP Gyurcsány! STOP Márki-Zay! petícióját. A végén 2300 fölött járt már a kitöltött petíciók száma.

link Forrás

Nyáron a kormány konzultációs oldalára is ráállította már a Nerbotot, mivel azon még a legegyszerűbb védelem sem működött. Most azt írta, a Fidesz petíciós oldala „még a nemzeti konzultációénál is trágyább: nem csap a CAPTCHA-t nem sikerült beállítani még most sem, de ez már az e-mailcím valódiságát se ellenőrzi, úgyhogy teljesen komolytalan az egész, a Fidesz által közölt kitöltésszámot is ennyire vehetjük majd komolyan - a NERbot célja, hogy erre rávilágítson”.

A nyári akciója miatt a kormány feljelentést tett, bár nehéz lenne megmondani, milyen bűncselekmény történt, hiszen a védelem hiányában még csak fel sem kellett törnie a konzultációs oldalt. A Nerbot működését akkor Tomanovics Gergely a 444-nek is bemutatta:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.