Több mint kétezerszer töltötte ki a Fidesz petícióját kamu adatokkal a Nerbot

2021 november 26., péntek 8:51
2

Tomanovics Gergely csütörtök este több élő közvetítést is elindított a Youtube-csatornáján arról, ahogy az általa írt algoritmus tömegesen tölti ki a Fidesz STOP Gyurcsány! STOP Márki-Zay! petícióját. A végén 2300 fölött járt már a kitöltött petíciók száma.

Nyáron a kormány konzultációs oldalára is ráállította már a Nerbotot, mivel azon még a legegyszerűbb védelem sem működött. Most azt írta, a Fidesz petíciós oldala „még a nemzeti konzultációénál is trágyább: nem csap a CAPTCHA-t nem sikerült beállítani még most sem, de ez már az e-mailcím valódiságát se ellenőrzi, úgyhogy teljesen komolytalan az egész, a Fidesz által közölt kitöltésszámot is ennyire vehetjük majd komolyan - a NERbot célja, hogy erre rávilágítson”.

A nyári akciója miatt a kormány feljelentést tett, bár nehéz lenne megmondani, milyen bűncselekmény történt, hiszen a védelem hiányában még csak fel sem kellett törnie a konzultációs oldalt. A Nerbot működését akkor Tomanovics Gergely a 444-nek is bemutatta:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt