Több tízezren maradtak áram nélkül az Arwen vihar miatt Anglia-szerte

külföld
2021 november 28., 18:46

Az Arwen vihar a BBC szerint északkeleten mintegy 40 ezren várnak arra, hogy helyreálljon az áramellátás, északnyugaton pedig legalább 16 ezer háztartás és vállalkozás maradt áram nélkül. A havazás miatt sok helyen a vonatok sem közlekednek az Egyesült Királyságban.

A vihar alatt kidőlt fák miatt összesen 240 ezer háztartásban ment el az áram, amit végül 200 ezer ügyfélnél sikerült visszakapcsolni vasárnap délutánra. Sok háztartásban azonban csak hétfőn tudják megkezdeni a helyreállítást. Skócia egyes területein meleg ételt és italt visznek azoknak, akiknél már két napja nincs áram.

A heves havazás miatt több tucatnyian rekedtek Nagy-Britannia legmagasabban fekvő kocsmájában. A vendégek már harmadik napja ott vannak a Yorkshire Dalesben található Tan Hill Innben, ahol péntek este egy Oasis emlékzenekar játszott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.