Kirúgta Dárdait a Hertha

németország
2021 november 29., 09:47

Már nem Dárdai Pál a német bajnokságban 14. helyen álló Hertha BSC vezetőedzője - jelentette be a klub.

photo_camera Fotó: Andreas Gora/dpa Picture-Alliance/AFP

A Hertha az elmúlt 4 bajnokin csak 2 pontot szerzett, a hétvégén az Augsburg ellen a hosszabbításban bukták el a győzelmet.

Dárdai másodszor irányíthatta a Herthát. Először 2015 februárban nevezték ki, és sikerült is bent tartania a csapatot az első osztályban. 2019 nyaráig ült a kispadon.

Másodszor 2021. január 25-én nevezték ki a Hertha vezetőedzőjének, ismét sikerült az az első osztályban tartania a Herthát, de most ősszel annyira nem jöttek az eredmények, mintha a vezetőség is csak átmeneti megoldásnak tartotta volna a megbízatását, október elején már a menesztése volt a téma. Akkor két győzelemmel stabilizálta a helyét, de jött a négyfordulós nyeretlenségi sorozat. Eddig összesen 203 alkalommal ült a berliniek kispadján.

Dárdai utódja Tayfun Korkut lett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.