Körbekordonozták a Karmelita kolostort

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 november 29., hétfő 16:24
15

Múlt héten kordonok jelentek meg a Budai Várnegyedben, a Színház utcában. Az utcát a Miniszterelnökség épületegyüttesének két végénél zárták le. A Karmelita kolostor előtere volt az a hely, ahol a kormányülések előtt a kocsijuk és a kapu között az újságíróknak sikerült néha elcsípniük és szóra bírniuk vezető kormányzati politikusokat.

A lezárt Színház utca a Dísz tér felől. A részben felállványozott épület a hajdani Honvédelmi Főparancsnokság torzója, ezt fogják visszaépíteni Fotó: 444

Ez mostantól a Karmelita előtt egészen biztosan nem lesz lehetséges: a rendőrök már csak a Miniszterelnökségen dolgozókat és a kormányzati vezetők autóit engedik be a lezárt részre. A posztos rendőrök azt mondták, a korlátozást "az építkezés" miatt rendelték el, és úgy tájékoztatták őket, hogy ez évekig így lesz.

A Színház utca másik oldalán, a Karmelitával szemben mostanában kezd felgyorsulni a hajdani Honvéd Főparancsnokság újjáépítése. A Várkapitányság októberi tájékoztatása szerint az épület 2023-ra lesz készen.

A Színház utca a Szent György tér felől Fotó: 444

A kordonozás érthető lenne, ha a lezárt részre csak az építkezésen dolgozókat engednék be. Ők azonban az épület nyugati/déli oldalai felől közlekednek. Ott van az építkezés felvonulási területe is.

Lépj be féláron a Körbe!

Egy hónap Cikkek tagság most 1 990 990 Ft.
Légy része a közösségünknek!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt