Körbekordonozták a Karmelita kolostort

építészet
2021 november 29., 16:24
comments 15

Múlt héten kordonok jelentek meg a Budai Várnegyedben, a Színház utcában. Az utcát a Miniszterelnökség épületegyüttesének két végénél zárták le. A Karmelita kolostor előtere volt az a hely, ahol a kormányülések előtt a kocsijuk és a kapu között az újságíróknak sikerült néha elcsípniük és szóra bírniuk vezető kormányzati politikusokat.

photo_camera A lezárt Színház utca a Dísz tér felől. A részben felállványozott épület a hajdani Honvédelmi Főparancsnokság torzója, ezt fogják visszaépíteni Fotó: 444

Ez mostantól a Karmelita előtt egészen biztosan nem lesz lehetséges: a rendőrök már csak a Miniszterelnökségen dolgozókat és a kormányzati vezetők autóit engedik be a lezárt részre. A posztos rendőrök azt mondták, a korlátozást "az építkezés" miatt rendelték el, és úgy tájékoztatták őket, hogy ez évekig így lesz.

A Színház utca másik oldalán, a Karmelitával szemben mostanában kezd felgyorsulni a hajdani Honvéd Főparancsnokság újjáépítése. A Várkapitányság októberi tájékoztatása szerint az épület 2023-ra lesz készen.

photo_camera A Színház utca a Szent György tér felől Fotó: 444

A kordonozás érthető lenne, ha a lezárt részre csak az építkezésen dolgozókat engednék be. Ők azonban az épület nyugati/déli oldalai felől közlekednek. Ott van az építkezés felvonulási területe is.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.