Több mint 400 halott a hétvégén, Kásler filmgyártási megállapodást írt alá Szerbiával

POLITIKA
2021 november 29., 16:47
comments 1

460-an hunytak el a hétvégén a koronavírus-járványban, jelenleg 7 438 beteget ápolnak a kórházakban, írtuk hétfőn. Ugyanekkor az emberi erőforrások minisztere kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást a szerb miniszterelnök-helyettessel Budapesten. Kásler Miklós a negyedik hullám alakulásáról egy szót sem szólt, elmondta viszont, hogy

"Intenzív és eredményes tárgyalást folytattunk a kulturális kapcsolatok számos területéről. A szerb és magyar kultúra, történelem több ponton kapcsolódik össze, ezek megismertetése mindkét nép számára lényeges."

Hozzátette, hogy érintették az elindított Hunyadi János-sorozatot, és Maja Gojkovic felajánlotta, hogy a belgrádi-nándorfehérvári vár falainál is készülhetnek jelenetek. A szerbek jelezték igényüket, hogy Budapesten állítsanak szobrot Nikola Tesla tudósnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt