Azért kell gyorsan építeni a szállodát a Fertő-tónál, nehogy az állatok visszafoglalják a Natura 2000-es területet

környezetpusztítás
2021 november 30., 15:06
comments 6

A nagy beruházásért felelős állami cég, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (SFTFN) gyorsított eljárásban, december 17-ig várja a jelentkezéseket a Fertőrákosra álmodott kisebb-nagyobb épületekre kiírt tenderre – írja az Átlátszó.

Tüntetés a Fertő tóért a budai várnál 2021. június 18-án.
photo_camera Tüntetés a Fertő tóért a budai várnál június 18-án. Fotó: Kaufmann Balázs/444

A kiírás szerint azért kell sietni, mert ha szünetel az építkezés a Natura 2000-es területen, azt „az állatvilág valamely eleme azonnal elfoglalja”.

Fertőrákos cölöpházait bontják Mészáros Lőrincék szállodaépítése miatt áprilisban.
photo_camera Fertőrákos cölöpházait bontják Mészáros Lőrincék szállodaépítése miatt. Fotó: Kaufmann Balázs / 444

A kormány a környezetvédők, az EU és az UNESCO tiltakozása ellenére tavaly elkezdte a beruházást: 34 ezer m2-t építenek be, lesz szálloda, vitorlásklub, sportközpont, ökocentrum, bungalók, motelek és egyebek. Az SFTFN látványtervei:

link Forrás

A Fertő tónál 30 milliárdból készülő gigaberuházásról videót is készítettünk:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.