Azért kell gyorsan építeni a szállodát a Fertő-tónál, nehogy az állatok visszafoglalják a Natura 2000-es területet

környezetpusztítás
2021 november 30., 15:06
comments 6

A nagy beruházásért felelős állami cég, a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (SFTFN) gyorsított eljárásban, december 17-ig várja a jelentkezéseket a Fertőrákosra álmodott kisebb-nagyobb épületekre kiírt tenderre – írja az Átlátszó.

photo_camera Tüntetés a Fertő tóért a budai várnál június 18-án. Fotó: Kaufmann Balázs/444

A kiírás szerint azért kell sietni, mert ha szünetel az építkezés a Natura 2000-es területen, azt „az állatvilág valamely eleme azonnal elfoglalja”.

photo_camera Fertőrákos cölöpházait bontják Mészáros Lőrincék szállodaépítése miatt. Fotó: Kaufmann Balázs / 444

A kormány a környezetvédők, az EU és az UNESCO tiltakozása ellenére tavaly elkezdte a beruházást: 34 ezer m2-t építenek be, lesz szálloda, vitorlásklub, sportközpont, ökocentrum, bungalók, motelek és egyebek. Az SFTFN látványtervei:

A Fertő tónál 30 milliárdból készülő gigaberuházásról videót is készítettünk:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt