Itt van Turcsány! Orbán Viktor tökéletes paródiafilmet posztolt ki az Orbán-kultuszról

MŰVÉSZET
2021 november 30., 13:55
comments 13

Mi lesz az eredmény, ha egy mágikus turmixgépben összekeverjük

1.) A malajziai Langkawi szigetén található, Galeria Perdana nevű múzeum egyik prospektusát (az intézményben az ország egykori, pozíciójában pár évente választásokon megerősített kvázi-diktátorának, Dr. Mahathir Mohamadnak adott különféle ajándékok vannak kiállítva).

2.) Koons százados híres aranyóra-monológjával, ami a Pulp Fictionben hangzott el, amikor a katona átadta a kis Butch Coolidge-nek az apai örökségét, amit az apukája öt évig különleges helyen őrzött.

link Forrás

3.) és egy 1960-as 70-es években forgatott csehszlovák filmvígjátékkal?

Az eredmény az a hibátlan, 57 másodperces filmalkotás, amit Orbán miniszterelnök közösségimédia-stábja posztolt ki az előbb a Facebookra.

link Forrás

A filmnek hibátlan a címe: Magyar kézbe magyar tollat!

Hibátlan az in medias res kezdés, amiből pár másodperc alatt világos lesz, hogy itt egy Rajongó Alattvaló ad éppen ajándékot az Uralkodónak - töltőtollat -, és az Uralkodó egy erről szóló filmet mutat be nekünk.

Hibátlan, hogy annyira leplezetlen a film üzenete a Vezér iránti személytelen odaadásról, hogy a mű legvégéig még a nevét sem tudjuk meg az Alélt Ajándékozónak, hiszen ő bármelyikünk lehetne.

Hibátlan a pillanat, amikor kiderül, hogy az egyik toll márkája Turcsány, és még inkább az, ahogy a csendőrhumorban utazó Orbán faarccal, de belül pukkadozva visszakérdez, hogy „A Turcsány egy komoly márkanév volt anno?”

Mesteri, hogy Orbán Mester annyira más szférában jár, mint mi pondrók, hogy fogalma sincs, milyen márkájú a saját töltőtolla.

Hibátlan Orbán arckifejezése, ahogy a saját aláírását csodálja:

Hibátlan, ahogy egy villanásra bevágják az ajándékot adó alattvaló fiát, a Már Ennyi Idős Korában a Nagy Vezérért Rajongó Kisdobost.

Pompás, ahogy a Rajongó 0:35-nél annyira, de annyira élvezi Orbán humorát, hogy csettintenie kell a kezével.

És simán csak vicces, hogy a Generalisszimuszért Rajongó Gyermek nem aktuális fotót kap ajándékba a Kultusz Tárgyától, hanem egy olyan fiatalkorit, ami Orbán szélsőliberális korában készült.

És a kampány hivatalosan még el sem kezdődött!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.