Itt van Turcsány! Orbán Viktor tökéletes paródiafilmet posztolt ki az Orbán-kultuszról

2021 november 30., kedd 13:55
13

Mi lesz az eredmény, ha egy mágikus turmixgépben összekeverjük

1.) A malajziai Langkawi szigetén található, Galeria Perdana nevű múzeum egyik prospektusát (az intézményben az ország egykori, pozíciójában pár évente választásokon megerősített kvázi-diktátorának, Dr. Mahathir Mohamadnak adott különféle ajándékok vannak kiállítva).

2.) Koons százados híres aranyóra-monológjával, ami a Pulp Fictionben hangzott el, amikor a katona átadta a kis Butch Coolidge-nek az apai örökségét, amit az apukája öt évig különleges helyen őrzött.

3.) és egy 1960-as 70-es években forgatott csehszlovák filmvígjátékkal?

Az eredmény az a hibátlan, 57 másodperces filmalkotás, amit Orbán miniszterelnök közösségimédia-stábja posztolt ki az előbb a Facebookra.

A filmnek hibátlan a címe: Magyar kézbe magyar tollat!

Hibátlan az in medias res kezdés, amiből pár másodperc alatt világos lesz, hogy itt egy Rajongó Alattvaló ad éppen ajándékot az Uralkodónak - töltőtollat -, és az Uralkodó egy erről szóló filmet mutat be nekünk.

Hibátlan, hogy annyira leplezetlen a film üzenete a Vezér iránti személytelen odaadásról, hogy a mű legvégéig még a nevét sem tudjuk meg az Alélt Ajándékozónak, hiszen ő bármelyikünk lehetne.

Hibátlan a pillanat, amikor kiderül, hogy az egyik toll márkája Turcsány, és még inkább az, ahogy a csendőrhumorban utazó Orbán faarccal, de belül pukkadozva visszakérdez, hogy „A Turcsány egy komoly márkanév volt anno?”

Mesteri, hogy Orbán Mester annyira más szférában jár, mint mi pondrók, hogy fogalma sincs, milyen márkájú a saját töltőtolla.

Hibátlan Orbán arckifejezése, ahogy a saját aláírását csodálja:

Hibátlan, ahogy egy villanásra bevágják az ajándékot adó alattvaló fiát, a Már Ennyi Idős Korában a Nagy Vezérért Rajongó Kisdobost.

Pompás, ahogy a Rajongó 0:35-nél annyira, de annyira élvezi Orbán humorát, hogy csettintenie kell a kezével.

És simán csak vicces, hogy a Generalisszimuszért Rajongó Gyermek nem aktuális fotót kap ajándékba a Kultusz Tárgyától, hanem egy olyan fiatalkorit, ami Orbán szélsőliberális korában készült.

És a kampány hivatalosan még el sem kezdődött!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt