Az emberiség harmada még sosem internetezett

2021 december 1., szerda 18:00
4

Az emberiség nagyjából 37 százaléka, kb. 2,9 milliárd ember soha nem használta még az internetet - áll egy friss ENSZ-jelentésben. Az internetet sosem használók túlnyomó többsége fejlődő országokban él.

A 2,9 milliárd ember ugyan soknak tűnik, de az utóbbi 2 év valójában az internet nagy menetelése volt, a koronavírus-járvány miatt ugyanis élesen megemelkedett az internethasználók száma. A 2019-es számhoz képest 17 százalékkal nőtt az internethasználók száma világszerte, jelenleg 4,9 milliárdnyian vannak. A covid elsősorban az iskolák bezárásán keresztül növelte az internetpenetrációt, világszerte rengeteg iskolás kapcsolódott be a hálózatba, hogy tanulmányait folytatni tudja.

Az ENSZ-jelentés szerint azonban a legszegényebbekhez még mindig nem jut el a világháló, a 46 legkevésbé fejlett országban, köztük Jemenben, Mozambikban, Afganisztánban vagy Nigerben az emberek majdnem háromnegyede sosem internetezett. Ezekben az országokban a lakosság jelentős része a városokon kívül él, vidékre pedig még kevésbé jut el az internet. Ugyanakkor a nemek közt is komoly az egyenlőtlenség, a legkevésbé fejlett országokban a nőknek csak ötöde használta már a világhálót. (Microsoft News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt