Putyin nem kér a NATO keleti bővítéséből

2021 december 1., szerda 13:06
1

Oroszország a partnereivel együtt ezután is tartja magát ahhoz, hogy megengedhetetlen a NATO keleti bővítése, ami ellen jogi garanciákra van szükség - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán, Moszkvában akkreditált, 20 új külföldi nagykövet megbízólevél-átadási szertartásán.

Az Egyesült Államokkal és szövetségeseivel folytatott párbeszéd során ragaszkodni fogunk ahhoz, hogy konkrét megállapodásokat dolgozzunk ki, amelyek kizárják a NATO további keleti előrenyomulását és a bennünket fenyegető fegyverrendszerek telepítését az Oroszországi Föderáció területének közvetlen közelében

- mondta Putyin.

Az orosz elnök nehezményezte, hogy a NATO katonai infrastruktúrája megközelítette Oroszország határait. Putyin szerint Oroszország senkit sem fenyeget, és Moszkvát ezzel vádolni, rá hárítani a felelősséget a kialakult helyzetért "minimum felelőtlenség". Az orosz külpolitika fő alapelvének az egyenrangú, konstruktív együttműködést nevezte. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt