Putyin nem kér a NATO keleti bővítéséből

Külpolitika
2021 december 01., 13:06
comments 1

Oroszország a partnereivel együtt ezután is tartja magát ahhoz, hogy megengedhetetlen a NATO keleti bővítése, ami ellen jogi garanciákra van szükség - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán, Moszkvában akkreditált, 20 új külföldi nagykövet megbízólevél-átadási szertartásán.

Az Egyesült Államokkal és szövetségeseivel folytatott párbeszéd során ragaszkodni fogunk ahhoz, hogy konkrét megállapodásokat dolgozzunk ki, amelyek kizárják a NATO további keleti előrenyomulását és a bennünket fenyegető fegyverrendszerek telepítését az Oroszországi Föderáció területének közvetlen közelében

- mondta Putyin.

Az orosz elnök nehezményezte, hogy a NATO katonai infrastruktúrája megközelítette Oroszország határait. Putyin szerint Oroszország senkit sem fenyeget, és Moszkvát ezzel vádolni, rá hárítani a felelősséget a kialakult helyzetért "minimum felelőtlenség". Az orosz külpolitika fő alapelvének az egyenrangú, konstruktív együttműködést nevezte. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.