24.hu: Elhagyhatta a börtönt Mengyi Roland

2021 december 3., péntek 6:29
9

Elhagyhatta a börtönt a költségvetési csalás kísérlete miatt elítélt Mengyi Roland – írja a 24.hu, akik telefonon érték el a Voldemort néven ismertté vált volt fideszes képviselőt. A lap szerint az, hogy sikerült a régi telefonszámán elérni Mengyit, azt mutatja, hogy a hívás idején biztosan nem tartózkodott börtönben, ahol a fogvatartottak nem használhatnak saját telefont.

Fotó: botost/444.hu

Mengyi 2020 januárjában vonult be a kecskeméti büntetés-végrehajtási intézetbe, miután a bíróság 2019-ben négy év letöltendő börtönbüntetést szabott ki rá különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt. Mengyi ezek szerint 22 hónapot töltött a börtönben. A 24.hu szerint a kiszabott börtönbüntetés időtartamának a harmada jó magaviseletre tekintettel elengedhető, és ezen felül még legfeljebb 10 hónapnyi reintegrációs őrizet is adható azoknak, akiket nem erőszakos bűncselekmény miatt ítéltek el öt évnél rövidebb időre. Vagyis Mengyi esetében így pont kijön a 22 hónap, ami azt jelenti, hogy tényleg nemrég szabadulhatott.

Mengyi a 24.hu kérdésére, hogy valóban a reintegrációs program keretében engedték-e ki Kecskemétről, annyit válaszolt: „Nem vagyunk olyan baráti viszonyban, hogy erről nyilatkozzak.” Ehhez pedig hozzátette, hogy mivel „nagyon rég” nem képviselő, már közszereplőnek sem tekinthető, ezért azt szeretné, ha cikket sem közölnének róla. Egyébként azt sem lehet kizárni, hogy a lap Mengyit épp az évente mindössze néhány napos eltávozása alatt érte utol telefonon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt