Koronavírus-számok Magyarországon 9/21/2022
Elhunytak + 48 Σ 47 457
Kórházban + 92 Σ 923
Fertőzöttek + 12 307 Σ 2 082 750
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak 0 Σ 6 417 738
A legújabb trendek

A pedagógusok kötelező oltása miatt tanárhiányra készülnek az iskolák

2021 december 3., péntek 9:56
8

Egyes állami iskolákban már elrendelték a tantárgyfelosztás átdolgozását, hogy így csoportosítsák át azoknak a pedagógusoknak a feladatait, akik a december 15-i határidőig sem hajlandók beoltatni magukat koronavírus ellen, ezért pedig fizetés nélküli szabadságra küldik őket.

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) értesüléséről szóló cikkében a Népszava azt írja, a kieső tanárok feladatait a többi pedagógusnak kell majd ellátnia. A PSZ szerint a közoktatásban dolgozó tanároknak ezért a munkáért helyettesítési díj jár, a szakképzésben foglalkoztatott oktatóknak pedig azt ajánlják, kössenek külön, egyedi megállapodást a feladatok elvégzésére.

A PSZ szerint „a rendszerszintű problémákra nem megoldás az egyes pedagógusok, oktatók végletekig húzódó terhelése”.

A beoltott tanárok aránya a kormány tájékoztatása szerint 92 százalék körül van, ez azt jelenti, hogy több tízezer tanár még mindig nem oltatta be magát. A Népszava szerint az érdekvédelmi szervezetek mellett a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is attól tart, hogy az oltást megtagadó iskolai dolgozók miatt több intézményben működési problémák léphetnek fel, ha elküldik az oltatlan munkavállalókat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt